FORGOT YOUR DETAILS?

Maarten Wauters

wie ik ben

Maarten met gezin

achtergrond

Ik weet nog dat ik als kind zeer gevoelig en empathisch was. Daarnaast lagen mijn verwachtingen van anderen zeer hoog, wat ook maakte dat het niet echt evident was om echt goede vrienden te maken. Ik werd dan ook regelmatig gekwetst.
Deels door mijn opvoeding en ervaringen op school en in jeugdbewegingen (voor de korte periodes dat ik wilde gaan) ben ik me gaan afsluiten van mijn gevoel en me op het rationele gaan richten.

computers

Ik ontdekte al vrij jong computers en begon te programmeren. In zekere zin was de computer een vlucht, want een computer kwetst je niet. Alles wat ik wilde weten, haalde ik uit boeken en als de computer weer eens een "blauw scherm" gaf, zette ik de pc gewoon uit en begon ik opnieuw.

Hierdoor heb ik na een jaar handelsingenieur uiteindelijk voor toegepaste informatica gekozen (economie was echt niet aan mij besteed).

ict consultancy

Toen ik begon te werken, kwam ik al vrij snel in de consultancy terecht. Je komt bij verschillende klanten, je hebt verschillende projecten en je verdient (enorm) goed. Eigenlijk merkte ik al vrij snel dat ik hier niet echt gelukkig van werd (op een aantal fantastische projecten na).
Zodra een werkgever of reeks projecten me niet meer lag, begon ik rond te kijken naar een andere werkgever. Telkens hoopte ik dat het ergens anders wel beter zou zijn.

stop!

Mijn SAP carrière heeft uiteindelijk tot een bore-out geleid. Op dat moment ben ik op gesprek gegaan bij de VDAB om een andere richting uit te gaan. Ik wist toen al dat ik coach wilde worden, maar had geen idee hoe. Aangezien ICT een knelpuntberoep is, werd een verandering van sector niet ondersteund. Hierdoor ben ik een bijscholing Java gaan volgen en weer gaan programmeren.

Na iets meer dan een jaar kreeg ik plots zeer hevige hyperventilatie. Op dat moment kon ik met moeite normaal stappen. Ik ben toen hartcoherentie gaan volgen en weer bewust gaan ademen. Het hielp en ik kon (tijdelijk) weer functioneren. Iets meer dan een jaar later kwam vervolgens de burn-out.

In een periode van 4 jaar heeft mijn lichaam 3x duidelijk stop gezegd. Ik was te vervreemd van mezelf en leefde op automatische piloot. Ik stelde wel haast dagelijks de vraag "Is dit het nu?", maar luisteren naar mijn lichaam deed ik niet. Ik wist wel dat ik een andere richting uit wilde / moest gaan, maar kwam er niet toe om de stap te zetten. De informatica sector is een grote gouden kooi en daarnaast was er ook angst voor het onbekende.

energetische coaching & healing

Tijdens mijn burn-out ben ik tot het besef gekomen dat de keuze eigenlijk heel eenvoudig was: luisteren naar mijn lichaam en iets anders gaan doen of van burn-out naar burn-out blijven gaan. Ik heb toen de knoop doorgehakt en ik ben opleidingen gaan volgen om zelf coach te worden. Het traject was vaak confronterend, maar liet me wel toe om te transformeren.
Naast deze opleidingen heb ik veel gelezen rond het creëren van je droomleven. Ik heb ook Access Consciousness ontdekt en voor mij helpen de tools echt.

hsp

Ondertussen weet ik ook wat ik eigenlijk altijd al wist... Ik ben hoogsensitief. Eigenlijk is hier niks speciaals aan, want ongeveer 1 persoon op 5 is het. Het komt er vooral op aan om je met de juiste mensen te omringen en hoogsentiviteit als gave te zien. Binnen de ICT sector is dat echter niet zo evident.

doel

Bewust op weg naar jezelf en vreugde. Ik wil je graag bewust maken van de ongelooflijke mogelijkheden die je hebt als je out of the box durft te denken. We hebben allemaal een massa standpunten die onze realiteit bepalen. De tools van Access Consciousness in combinatie met coaching stellen je in staat om zelf weer de controle over je leven in handen te nemen. Zo stel ik je in staat om andere keuzes te gaan maken en je droomleven te creëren.

signalen om coach te worden

Een eerste indicatie dat ik coach zou worden was er eigenlijk al op huwelijksreis. Deze reis stond in het teken van de Maya’s. Mijn astrologisch teken volgens hun kalender is “de bewaker van het (spirituele) pad”.
Tegelijkertijd had ik bij mijn – toenmalige – werkgever een coach die zelf uit de bankwereld kwam. Toen voelde ik voor het eerst dat ik zelf coach zou worden.
Een paar jaar later kreeg ik via loopbaanbegeleiding extra inzicht in mijn persoonlijkheid en wat voor mij belangrijk is in een job. Hieruit bleek opnieuw dat coach perfect bij mij zou passen.

Maarten

traject

coaching

De meeste opleidingen op vlak van coaching heb ik bij Centrum Open Mind gevolgd.

 • Integrale Life Coaching (pro)
 • Integrale Open Mind Coaching (essentials)
 • Integrale Business Coaching
 • Systeem Coach (essentials)
 • Loopbaan Master
 • HSP Master

Daarnaast volgde ik bij Aykohuis onderstaande opleiding.

 • Levens- en Zielsmissiecoach

energetische lichaamsprocessen & healing

Bij Access Consciousness heb ik een aantal opleidingen gevolgd die me enorm geholpen hebben om anders in het leven te staan en iedere dag opnieuw bewust keuzes te maken.

 • Access Bars class 3x (ik ben Access Bars Facilitator)
 • Foundation
 • Energetic Facelift class

Daarnaast ben ik ook Reiki Master.

hartcoherentie

Via Heart Math heb ik een traject gevolgd om mensen tijdens het coachen te kunnen begeleiden.

 • Add Heart Facilitator

shin do

Shin do is een manier om bewust vanuit ki (je levenskracht) te leven

Links

integrale coach

TOP