FORGOT YOUR DETAILS?

Access Consciousness

waarom Access Consciousness?

wet van aantrekking (law of attraction)

Hoe ik uiteindelijk bij Access Consciousness beland ben, weet ik niet meer. Ik weet wel dat ik op zoek was naar wat er nog meer mogelijk is. Hoe kan het anders?

Er zijn een massa boeken geschreven over hoe je in het leven kunt bereiken wat je wilt.

 • The Secret – Rhonda Byrne
 • boeken van Dr. Wayne W. Dyer
 • boeken van Eshter & Jerry Hicks
 • Three Magic Words – Uell S. Andersen
 • The Power of Awareness – Neville

Uiteindelijk komt alles ongeveer op hetzelfde neer: wet van aantrekking. Het belangrijkste aspect hierbij is dat je je ook moet voelen alsof hetgeen je wilt er al is…

spelbreker

De grootste spelbreker is echter het pakket aan overtuigingen waarmee je door het leven gaat. Veel overtuigingen heb je in de loop der jaren van je familie en omgeving overgenomen.

 • niks voor niks in het leven
 • geld stinkt
 • geld komt niet vanzelf
 • de baas heeft altijd gelijk

Je stelt een vraag aan het universum. Je beeldt je in dat je al hebt. Je roept het gevoel op dat je dan zult hebben. Vervolgens is er een stemmetje in je hoofd dat zegt: “flauwekul”. Je onderbewustzijn grijpt in en allerlei overtuigingen houden je tegen.

oplossingen

Hoe pak je dit dan aan?

 • coaching om overtuigingen te herschrijven
 • affirmaties
 • hypnose
 • Access Consciousness

Zelf heb ik voor Access Consciousness gekozen omwille van de enorme mogelijkheden en de eenvoud.

wat is Access Consciousness?

Access Consciousness biedt je de tools en de vragen om alles te creëren wat je wilt op een andere en eenvoudige manier. Het laat je toe om dingen te veranderen in je leven die je tot nu toe niet kon veranderen. Access laat je weten dat je weet en geeft je manieren om totaal bewust te worden. Zo kan je beginnen te functioneren als het bewuste wezen dat je werkelijk bent. 

When you’re willing to follow your knowing, and ask a question, it could be the one thing that unlocks your whole world! Are you ready for that?

Dr. Dain Heer

Deze levensveranderende technieken, tools en processen zijn ontworpen om je in staat te stellen het leven te creëren dat je wilt. Praktisch, dynamisch en pragmatisch geeft Access stap-voor-stap processen om bewuster te worden in het dagelijkse leven en de barrières te vernietigen die je niet toelaten om te ontvangen. Zo wordt het leven een avontuur van “Wat wil ik graag kiezen? Wat wil ik creëren? Hoeveel plezier kan ik hebben in het leven?”. (vertaling van de website)

Hieronder vind je een overzicht van een aantal lichaamsprocessen.

wat is Access Bars®?

Het is een zachte, hands-on modaliteit die werd geïntroduceerd door Gary Douglas in de vroege jaren negentig en bestaat uit 16 energiebanen die door en rondom je hoofd lopen. Deze bars verbinden zich op specifieke “bars-punten” en komen overeen met verschillende gebieden en aspecten van het leven. (meer informatie)

access bars punten

waarom je bars laten lopen?

Thuis houden we soms de grote lenteschoonmaak. Waarom zou je dan niet regelmatig grote kuis houden in je hoofd? Je bars laten lopen helpt je vastzittende gedachten, gevoelens en emoties los te laten. Zo ontstaat er rust en ruimte in je hoofd. Je bent dan weer in staat om out of the box te denken en andere mogelijkheden te zien.

waarom is dit nodig?

Als klein kind ben je nog puur en authentiek. Je droomt en fantaseert erop los. Alles is mogelijk.

Via je opvoeding en de context waarin je opgroeit krijg je niet enkel waarden en normen mee, maar ook overtuigingen over werk, geld, relaties, …

niks voor niks in het leven / geld komt niet vanzelf / de baas heeft altijd gelijk

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van overtuigingen die je voor waar kunt aannemen. Hierdoor raak je steeds meer en meer beperkt. Je leeft inside the box. Dit maakt dat je oplossingen die buiten deze box liggen niet meer kunt zien.

The number one reason people fail in life is because they listen to their friends, family, and neighbors.

Napoleon Hill

Hoe zou het zijn als je alle overtuigingen die je beperken gewoon kunt loslaten? Zo kan je opnieuw dichter bij je eigen kern – je ware zelf – komen. Wat als alles mogelijk is – gewoon door je standpunten te veranderen? Zou je leven dan hetzelfde zijn?

Wanneer kies jij voor verandering?

voordelen van Access Bars®

 • stilte en ruimte in je hoofd & lichaam
 • helpt om los te laten
 • groeien op vlak van bewustzijn
 • weten dat je weet

werkwijze

Je ligt gewoon op je rug en ik raak 32 punten op je hoofd zacht aan. Hierdoor kan je overbodige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten opruimen. Vergelijk het gerust met het opkuisen van je computer waarbij je ongebruikte bestanden en programma’s verwijdert.

Door het loslaten van wat je niet meer dient, creëer je ruimte in je hoofd. Zo kan je met gemak nieuwe keuzes gaan maken.

Wat je voelt tijdens een sessie varieert van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je helemaal niks voelt, maar ook dat je energie voelt stromen of tintelingen ervaart. Beiden zijn goed. Je zal je hoe dan ook rustig en ontspannen voelen. Net alsof je net een ontspannende massage hebt gehad.

ik wil Access Bars® leren

Heb je interesse gekregen en wil je er zelf mee aan de slag? Je kunt bij mij ook de klas volgen. Dan leer je in 1 dag zelf de bars en daarnaast krijg je nog een aantal tools om anders naar het leven te kijken.

Indien de data of de locatie niet passen voor jou, mag je gerust een voorstel doen. Je kan ook zelf gastheer of gastvrouw zijn.

energetische facelift

De Energetische Facelift helpt om vastgezette energieën die te maken hebben met veroudering te verwijderen. Dit zijn onder andere de effecten van stress en alle oordelen die je hebt over ouder worden. Het is een proces om opnieuw een jongere en frissere uitstraling te krijgen. En dit enkel door energie te laten stromen.

De Energetische Facelift wordt op het gezicht gegeven. Tegelijk profiteert echter je  hele lichaam van de energie. Het is als het ware een hele bodylift! De stress in je lijf smelt weg en lichamelijke klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Het valt nergens mee te vergelijken.

Een Energetische Facelift zorgt voor:

 • verjongen en revitaliseren van de cellen van binnenuit
 • verminderen van de effecten van veroudering
 • een algehele lichaamslift
 • verjongen van de huid
 • genezen en vervagen van littekens
 • verlichten van tandpijn

access facelift

andere processen

Ons lichaam heeft meer bewustzijn dan we denken. Door de standpunten over je lichaam los te laten, kan je ook lichamelijk veranderen.

Tijdens een lichaamsproces plaats ik mijn handen op of boven je lichaam en roep ik de energie van dat proces op. Omdat de energie weer gaat stromen, onstaat er ruimte waardoor je lichaam zichzelf kan herstellen en het zijn oorspronkelijke functionaliteit weer kan krijgen.

Er zijn processen voor onder andere:

 • verminderen van klachten na een blessure
 • regenereren of elimineren van bepaalde cellen
 • versterken van het immuunsysteem
 • verwerken van trauma
 • verminderen van de effecten van veroudering

Elk proces heeft zijn eigen energie en toepassing. Een proces kan op het hele lichaam uitgevoerd worden of ook lokaal.

Alle lichaamsprocessen kunnen door kleding heen gedaan worden.

erfelijkheid & kopieergedrag

BMM (biomimetic mimicry) zijn de veranderingen die optreden in je lichaam wanneer je iemand nabootst.

We hebben het natuurlijke vermogen om ons aan onze omgeving aan te passen. Zo kunnen we ons aanpassen aan de groepen waartoe we behoren. Hierdoor kan je allerlei regels, gebruiken en overtuigingen gaan overnemen.

Denk bijvoorbeeld maar aan het uiterlijk of de fysieke ongemakken die je vader of moeder heeft. Het is niet omdat er een erfelijke aanleg is en je vader of moeder op een bepaalde leeftijd ziek werd dat jij op dezelfde leeftijd ziek zult worden.

Iedereen is uniek. Je hoeft niet alles te kopiëren. Dit proces laat je weer functioneren als jezelf.

blessures & langdurige klachten

CM (cellular memory) spreekt het geheugen van je cellen aan. Door een fysiek trauma kunnen cellen beschadigd raken waardoor ze niet meer optimaal kunnen werken.

Alles wat je in je leven meemaakt, wordt opgeslagen in het geheugen van je cellen. Vergelijk het gerust met een grote harde schijf. Het celgeheugen bepaalt mee hoe je lichaam op bepaalde situaties gaat reageren. Dit proces kuist het celgeheugen weer op. Zo kunnen cellen herstellen en weer hun oorspronkelijke functie vervullen.

Heb jij klachten die maar niet overgaan of heb je een blessure opgelopen? Cellular Memory kan dan verlichting bieden.

zelfhelend vermogen

MTVSS  is een combinatie van verschillende energieën. Het herstelt het zelfhelende vermogen van je lichaam. Door bepaalde gebieden op het lichaam aan te raken zet ik de energie weer ‘aan’ en gaat alles weer stromen.

MTVSS haalt blokkades weg. Na 20 à 30 sessies kan je lichaam weer functioneren zoals het hoort. Dit kan betere resultaten geven dan je ooit verwacht had.

Dit proces kan ook op het hele lichaam gebruikt worden en werkt dan heel ontspannend. Je kunt het ook gebruiken om de effecten van een workout te versterken.

Het verandert allerlei dingen in het lichaam waarvan je denkt dat het niet mogelijk is. Het is o.a. een specifiek proces voor

 • het activeren en bevorderen van je immuunsysteem
 • sportblessures
 • gewrichtspijnen
 • overbelasting
 • hernia
 • spijsverteringsklachten

trauma

Soms kan je iets meemaken dat zo schokkend is dat er een ‘ervoor’ en ‘erna’ ontstaat. Dat kan bijvoorbeeld een burn-out zijn, een scheiding of een ongeluk zijn. De herinnering aan deze gebeurtenis zet zich vast in je celgeheugen. Soms blijf je als het ware in een eindeloze lus hangen. Je raakt er niet meer uit. Denk bijvoorbeeld aan PTSS (PTSD).

TSS kan tijdens een Bars sessie gebruikt worden of als apart lichaamsproces. Het proces laat de energie weer stromen op de plaatsten waar je het trauma hebt vastgezet in je lichaam. De gebeurtenis zelf kan niet gewist worden. De gevolgen voor je lichaam kunnen echter wel verminderd of zelfs verwijderd worden.

Het proces kan zowel voor emotionele als voor fysieke trauma’s gebruikt worden.

dandelions
TOP